Sverige



Indisk Paneer, enkel och god ersättare för tofu och ost.
Här har du receptet!




Det är enkelt att göra Paneer!

- 2 liter mjölk (1,5 eller 3%)
- en silduk
- 1 citron
- l matsked vinäger

Resultatet blir 350-400 gram paneer, lagom för 2-4 personer. Stek eller blanda med grönsaker.

Indisk Paneer, enkel, god spännande ersättare för tofu och ost, För att göra en krämig och god paneer behöver du 2 liter mjölk, en cintron, en matsket vinäger (äppelcidervinäger går bra) och lite salt.

För att göra en krämig och god paneer behöver du 2 liter mjölk, en cintron, en matsket vinäger (äppelcidervinäger går bra) och lite salt.

Indisk Paneer, enkel, god spännande ersättare för tofu och ost, Resultatet blir 350-400 gram färsk paneer som du kan steka, blanda med grönsaker i kuber eller smulad, populär med spenat. Denna version är endast pressad i 30 minuter och är mer smulig.

Resultatet blir 350-400 gram färsk paneer som du kan steka, blanda med grönsaker i kuber eller smulad, populär med spenat. Denna version är endast pressad i 30 minuter och är mer smulig.

Indisk Paneer, enkel, god spännande ersättare för tofu och ost, En silduk är allt du behöver, när den varma mjölken har skurit sig med cintronsaften och ättikan silar du av vattnet. Vattnet kan du använde som bas i såser mm. Låt paneeren rinna av i 30 minuter, därefter rör du försiktigt ner ett kryddmått salt.

Därefter knådar du den till en rund boll som du plattar till så den blir ca 1,5 cm tjock. Det kan göras i silduken eller en annan linneduk. Ställ en kastrull med vatten på panneren för att pressa ut det sista vattnet och pressa ut eventuella luftbublor. Låt vikten stå på paneeren i minst en timme, därefter ställer du den i kylen i en timme, sedan är den redo att skäras i kuber som kan stekas eller användas till spenatpaneer.

Sen är det bara att välja vad du gör med den, skära den i tärningar och steka den, grilla den eller servera tärningarna i en curry (mattar peener) eller med stekt spenat.

En silduk är allt du behöver, när den varma mjölken har skurit sig med cintronsaften och ättikan silar du av vattnet. Vattnet kan du använde som bas i såser mm. Låt paneeren rinna av i 30 minuter, därefter rör du försiktigt ner ett kryddmått salt.

Därefter knådar du den till en rund boll som du plattar till så den blir ca 1,5 cm tjock. Det kan göras i silduken eller en annan linneduk. Ställ en kastrull med vatten på panneren för att pressa ut det sista vattnet och pressa ut eventuella luftbublor. Låt vikten stå på paneeren i minst en timme, därefter ställer du den i kylen i en timme, sedan är den redo att skäras i kuber som kan stekas eller användas till spenatpaneer.

Sen är det bara att välja vad du gör med den, skära den i tärningar och steka den, grilla den eller servera tärningarna i en curry (mattar peener) eller med stekt spenat.

Indisk Paneer, enkel, god spännande ersättare för tofu och ost, Bäst lagrar du paneeren i vatten antingen i 2x2 cm tärningar eller smulad. I kylskåpet håller den i 5 dagar. Om du fryser den så lägg den inte i vatten.

Bäst lagrar du paneeren i vatten antingen i 2x2 cm tärningar eller smulad. I kylskåpet håller den i 5 dagar. Om du fryser den så lägg den inte i vatten.

Smidigt och enklet: frgatronerna hem i brevldan. priserna r bra, brukar kpa orginalblck (Epson garanterar 70 r p papperet utan blekning, viktigt fr mig efter senaste hrddiskkrashen), men inkjets egna patroner lr vara bra enligt dom som provat. /Peter

Lördagen den 25:e nov   
» ANNONSER «

» Relationer «
» HÄLSOHÖRNAN «
» TESTER & RÅD «
» GOURMEHÖRNAN «
» FOTOSKOLAN «
» RESTIPS «
sveaportalen.se

» NYTTOLÄNKAR «

 


Dela:
Dela på Facebook Dela på Twitter Pusha denna reco Dela på Bloggy Lägg till på Delicious




Information om cookies, (c) SveaPortalen.se