Samla lån och krediter

Så går det till att samla lån och krediter!

 • Samla lån och krediter hos en enda långivare och spara gott om pengar varje månad.
 • Din ansökan görs alltid online och tar endast ett par minuter att göra.
 • Du får snabbt lånebesked och snabb utbetalning.
 • Under ditt nya lån så kan du sedan samla lån och krediter som du har sedan tidigare.

Jämför lån på förhand

Grunden i att det ska vara värt att samla lån och krediter hos en ny långivare är att man får det nya lånet till en lägre effektiv räntekostnad än vad man har på de dyra lån och krediter som man önskar lösa.

 

Om du vill samla dina lån för att spara pengar så behöver du alltid börja med att se över vilka effektiva räntekostnader som du har på dina befintliga lån och hur mycket din nuvarande totala skuld uppgår till. Jämför sedan dina nuvarande lån med de effektiva räntekostnaderna som du kan hitta hos långivarna här på vår hemsida.

 

Genom att gå tillväga på detta sätt så ger du dig själv också de bästa förutsättningarna för att kunna samla dina lån till en lägre räntekostnad där du även kan spara gott om pengar varje månad.

Krav för att du ska få samla lån och krediter

Kravbilden kan se annorlunda ut beroende på vilken långivare man vänder sig till så kom alltid ihåg att ta gott om tid på dig att läsa igenom eventuella finstilta villkor.

Steg-för-steg när du vill samla lån och krediter

En ansökan för att samla lån och krediter går alltid till på samma vis. Din ansökan görs alltid lika snabbt och smidigt och görs i nedanstående steg på endast ett par korta minuter. Du väljer själv om du vill ansöka och att samla lån och krediter direkt från din mobil, surfplatta eller från din vanliga dator. Genom att du alltid kan välja att ansöka om att samla lån och krediter online så har du alltid valet att kunna ansöka om lånet hemifrån eller där du helst önskar befinna dig.

 1. Välj din långivare här på vår hemsida.
 2. Fyll i det lånebelopp som du önskar låna för att kunna lösa dina gamla lån och krediter.
 3. Fyll i dina personuppgifter och övriga uppgifter som långivaren efterfrågar.
 4. Signera- och verifiera till sist din ansökan med ditt BankID.
 5. Klart.

I din ansökan om att samla lån och krediter får du många gånger ange om du önskar att din nya långivare ska lösa dina befintliga lån åt dig eller om du hellre föredrar att göra detta själv. Ditt lånebesked får du antingen direkt på skärmen eller via ett E-postmeddelande. Ibland så kan ditt lånebesked dröja någon bankdag när långivaren behöver gör en manuell prövning av din lånansökan. Vid ett positivt lånebesked så är det vanligt att kunna ha sitt lån utbetalat och klart inom som högst ett par bankdagar.

Så kan ett exempel på ett samlat lån se ut

Lånebelopp

Ränta/Effektiv ränta:

Återbetalningstid:

Uppläggningsavgift:

Aviavgift:

Månadskostnad:

Total kostnad att återbetala:

150 000 kr.

8% / 8,4%

72 månader (6 år).

395 kr.

0 kr.

2 630 kr.

189 754 kr.

40 000 kr.

26,95% / 33,08%

48 månader (4 år).

0 kr.

45 kr.

1 415 kr.

67 928 kr.

10 000 kr.

39% / 67,79%

12 månader (1 år).

295 kr.

39 kr.

1 059 kr.

12 999 kr.

Kalle har enligt tabellen här ovan tre olika privatlån med en total skuld på 200.000 kr. Varje månad så betalar Kalle (inklusive amortering- och räntekostnader) sammanlagt 5 104 kr för dessa 3 lån tillsammans. Skulle Kalle däremot kunna samla sina lån med ett lån på 200 000 kronor och en löptid på 84 månader (7 år) och en ränta på 6% (effektiv ränta på 6,23% och endast en uppläggningsavgift på 395 kr) så skulle Kalle istället få betala 2 922 kronor per månad.

 

Även om återbetalningstiden blir längre så sänker Kalle månadskostnaden från 5 104 kronor per månad till 2 922 kronor per månad, vilket skulle innebära att Kalle skulle spara hela 2 182 kronor per månad. Den totala kostnaden som Kalle skulle få betala på ett enda nytt samlat lån blir då 245 819 kronor. Med de tre lån som Kalle önskar lösa i exemplet här ovan så skulle Kalle annars få betala totalt 270 681 kronor. Med ett enda nytt samlat lån så skulle Kalle totalt spara 24 862 kronor.

 

Om du själv vill räkna på dina befintliga lån- eller på lån som du funderar på att samla så kan du alltid få hjälp med detta via Konsumenternas lånekalkylator på konsumenternas.se.

Din kreditvärdighet avgör om du får samla ihop lån

Om- och hur mycket du får låna avgörs alltid av din kreditvärdighet. Din kreditvärdighet, eller kreditbetyg som det också kan kallas, är ett betyg på din förmåga att kunna återbetala dina lån och skulder. Det är alltid kreditupplysningsföretagens uppgift att besluta om din kreditvärdighet efter att långivaren har begärt detta i samband med din låneansökan.

 

I Sverige så råder även en lagstiftning som säger att det alltid måste göras en kreditupplysning i samband med att en ansökan om lån görs.

En kreditupplysning måste alltid göras oavsett lånebeloppets storlek och oavsett vilken långivare som man än har valt.

 

Ju högre kreditvärdighet som man har desto fler lånerbjudanden får man att ta ställning till. Med en hög kreditvärdighet i bagaget så kommer alltid den effektiva räntekostnaden att vara lägre. En lägre kreditvärdighet betyder egentligen raka motsatsen och där man kommer att få färre lånerbjudanden samtidigt som den effektiva räntekostnaden alltid kommer att bli högre.

Samla lån och krediter
Att samla lån och krediter hos en enda långivare kan göra att ensamstående, par och familjer kan spara tusentals kronor varje månad.

Så beräknas din kreditvärdighet

 • Låntagarens taxerade årsinkomst och inkomster från eventuella utdelningar från tillgångar som exempelvis aktier, fonder, fastigheter m.m.
 • Finns nuvarande dyra lån och krediter hos olika banker- och långivare så tas alltid detta med i beräkningen i ens kreditvärdighet. Hur höga kostnader för amorteringar, ränta och hur tidigare lån- och krediter har skötts påverkar också resultatet.
 • Finns kreditupplysningar, betalningspåminnelser eller betalningsanmärkningar så har dessa också stor betydelse.
 • Hur ens livssituation ser ut idag tas också med i kreditupplysningsföretagens beräkning. Finns barn, sambo eller är du gift, har du en trygg tillsvidare anställning eller är du arbetslös, student eller pensionär m.m.
 • Finns ett aktivt ärende hos Kronofogden så är det den enskilt största faktorn som påverkar ens kreditvärdighet negativt i allra största bemärkning.

Vill man ge sig själv goda förutsättningar för att kunna få ta del av högre lånebelopp till allmänt bättre lånevillkor i framtiden så bör man alltid fokusera på att förbättra sin kreditvärdighet. Det är också viktigt att belysa att det aldrig är kreditupplysningsföretag som exempelvis UC, Creditsafe eller Bisnode som beslutar om du ska få ditt lån godkänt eller inte då detta alltid beslutas av långivarna själva efter att långivarna har tagit del av resultatet från den gjorda kreditupplysningen.

Dessa fördelar får du med att samla lån och krediter

 1. Du kan enkelt jämföra lån och villkor via vår hemsida. Genom att göra detta så får du alltid goda möjligheter att hitta ett lån vars krav du uppfyller samtidigt som du också kan spara tid och pengar.
 2. Din ansökan är alltid snabb och enkel. Din ansökan kan göras hemifrån eller där du helst vill befinna dig då du alltid ansöker online.
 3. Du får snabbt lånebesked på skärmen eller via E-post.
 4. Vid ett positivt lånebesked så görs snabb utbetalning till ditt bankkonto.
 5. Du kan även välja att ansöka om att samla lån och krediter hos en låneförmedlare. Genom en låneförmedlare så kan du få flera erbjudanden om lån att ta ställning till och enbart på bekostnad av att en enda kreditupplysning tas.
 6. Du får en bättre överblick över dina skulder och på så vis även total kontroll på din ekonomi.
 7. Du förbättrar din kreditvärdighet.

Kom även ihåg!

När du vill samla dina lån och krediter så är ofta syftet att också spara pengar.

 

För att detta ska kunna vara möjligt så behöver den effektiva räntekostnaden vara lägre på det nya samlade lånet än vad man har på de lån som man helt önskar återbetala.

 

Grunderna i att få ett lån till en lägre räntekostnad är att man jobbar hårt med att försöka förbättra sin kreditvärdighet samt att man som alltid jämför lån- och dess villkor här hos oss på Sveaportalen.se.