Lån med betalningsanmärkning

Kan man ansöka om lån med betalningsanmärkning?

Ja, det är fullt möjligt att få ett lån med betalningsanmärkning. Se till en start över vilka långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

Efter detta så jämför du långivarnas effektiva räntekostnader med varandra och läser igenom övriga villkor innan du beslutar dig för vilka du ska ansöka hos.

Krav för att bli beviljad ett lån med betalningsanmärkning

Om det är ett lån med betalningsanmärkning som tilltalar dig så bör du alltid ha som regel att först jämföra lånens räntekostnader med varandra precis som du alltid noga läser igenom långivarnas specifika krav innan du ansöker om ditt lån. Kraven här ovan angivna är också allmänna och finns hos alla långivare, utöver dessa krav så kan ytterligare krav tillkomma, därav vikten att du alltid ser över detta på förhand.

Så gör du för att låna pengar trots betalningsanmärkning

 1. Klicka dig in på den långivare som du har beslutat dig för här på vår sida.
 2. Skriv i det belopp som du önskar låna samt besvara långivarens övriga frågor.
 3. Legitimera- och skriv under din ansökan med ditt Bank-ID.

Din ansökan om ett lån med betalningsanmärkning tar från början till slut ett par minuter att fylla i och att skicka iväg. Du får sedan ditt lånebesked direkt på skärmen eller via E-post. I vissa fall så kan ditt besked dröja några timmar upp till någon bankdag beroende på vilka du har ansökt om ditt lån hos samt även beroende på vilken tidpunkt under veckan som du har gjort din ansökan. Har du fått ett positivt lånebesked så görs alltid en snabb utbetalning.

 

Det finns flera långivare här på vår hemsida som gör sina utbetalningar på direkten även om det är mera vanligt att en lånutbetalning görs inom ett par timmar.

Även här så kan det ibland ta någon bankdag innan dina pengar utbetalas beroende på vilken långivare du valt och när i veckan du gjort din ansökan. Skulle behovet uppstå av ett lån med betalningsanmärkning under helgen så finns det även långivare som gör helgutbetalningar.

Det kännetecknar ett lån med betalningsanmärkning

 • Ditt lån är ett privatlån utan säkerhet och avsett för din personliga konsumtion.
 • En ansökan är alltid snabb och enkel då din ansökan alltid görs online.
 • Snabbt lånebesked och snabb utbetalning sker alltid.
 • Lån är möjligt trots betalningsanmärkningar.
 • Lägre lånebelopp kan lånas.
 • Lånen har kortare återbetalningstid.
 • Då långivarens risk ökar så ökar även lånets räntekostnad.

Det är viktigt att vara medveten om att antalet betalningsanmärkningar som kan accepteras alltid är olika från långivare till långivare. Kom därför som alltid ihåg att se över detta hos den långivare som du är intresserad av innan du fyller i och skickar iväg din digitala ansökan.

Så mycket kan ett lån kosta hos en långivare som accepterar betalningsanmärkningar

Lånebelopp

Ränta/Effektiv ränta:

Återbetalningstid:

Uppläggningsavgift:

Aviavgift:

Månadskostnad:

Total kostnad att återbetala:

50 000 kr.

25,74% / 29%

60 månader (5 år).

0 kr.

0 kr.

1 489 kr.

89 360 kr.

40 000 kr.

26,95% / 33,34%

48 månader (4 år).

300 kr.

39 kr.

1 409 kr.

67 940 kr.

30 000 kr.

14,95% / 17,1%

36 månader (3 år).

395 kr.

0 kr.

1 039 kr.

37 807 kr.

20 000 kr.

33% / 44,33%

24 månader (2 år).

0 kr.

45 kr.

1 194 kr.

28 665 kr.

10 000 kr.

39% / 71,65%

12 månader (1 år).

350 kr.

45 kr.

1 065 kr.

13 126 kr.

Hur uppstår en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning uppstår när en privatperson (gäldenär) inte har betalat en skuld i tid. Företaget (fordringsägaren) som inte har fått betalt skickar efter att deras betalning inte har kommit in i tid vanligtvis ut en- eller flera betalningspåminnelser till gäldenären.

 

När skulden fortsatt inte har betalats av gäldenären så väljer fordringsägaren att skicka skulden vidare till ett inkassoföretag. Skulle skulden fortsatt inte betalas så skickas skulden vidare till Kronofogdemyndigheten.

 

Skulle du efter att din skuld gått vidare till Kronofogdemyndigheten fortsatt inte betala din skuld så fastslår Kronofogdemyndigheten ett så kallat utslag (beslut) som fastställer att gäldenären ska betala det som fordringsägaren kräver.

 

Efter detta så får gäldenären en betalningsanmärkning efter att kreditupplysningsföretagen har gjort en anteckning om att gäldenären inte har betalat sin skuld i utsatt tid.

 

Det är viktigt att komma ihåg att det alltid är kreditupplysningsföretagen (och inte Kronofogdemyndigheten) som registrerar- och utfärdar betalningsanmärkningar efter att de har hämtat information från Kronofogdemyndighetens databaser.

lån med betalningsanmärkning

Kan jag använda lånet till precis det jag vill?

Ja, du har alltid rätt att använda ett lån med betalningsanmärkning till det du önskar när du väl har fått ditt lån beviljat. Samtliga lån med betalningsanmärkning som du kan hitta här på vår hemsida är från långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet. Ett privatlån utan säkerhet är avsett för din privata konsumtion och för dig att kunna nyttja som du behagar.

Beslutar kreditupplysningsföretaget om jag ska få låna med betalningsanmärkning?

Nej, det är din långivare som beslutar om du ska få ett lån med betalningsanmärkning eller inte. Ett kreditupplysningsföretag jobbar på uppdrag från långivaren efter att dessa har begärt en kreditupplysning på dig i samband med att din ansökan har gjorts. Kreditupplysningsföretaget meddelar sedan långivaren resultatet från den gjorda kreditupplysningen varav långivaren sedan tar beslutat om att bevilja din ansökan eller inte.

Vad är ett vanligt krav på inkomst hos långivare som accepterar anmärkningar?

Ett vanligt krav på taxerad årsinkomst när man vill låna pengar trots betalningsanmärkning är 100 000-120 000 kronor. Det ska tilläggas att det dock finns långivare här på vår hemsida som inte har något inkomstkrav överhuvudtaget.

Tänk även på detta innan du ansöker om ett lån med betalningsanmärkning

 1. Om man har hamnat i en situation där man har en- eller flera betalningsanmärkningar så har man troligtvis redan en ansträngd ekonomi. Skulle så vara fallet så bör man alltid fundera både en- och två gånger om ännu ett lån verkligen är rätt väg att gå.

2. Vi rekommenderar dig enbart att ansöka om ett lån trots betalningsanmärkning om lånet verkligen är nödvändigt och när du är helt och hållet säker på att du har råd med lånet.

3. Tänk även på att en kreditupplysning enligt svensk lag alltid måste göras av långivaren för varje ansökan som dessa får in. I och med detta så är det också bättre att enbart ansöka till ett fåtal långivare istället för till alla som du kan hitta här på vår hemsida.

 

Orsaken till att det är bättre att vara selektiv är att antalet gjorda kreditupplysningar även försämrar din kreditvärdighet och minskar även möjligheten att få ett lån till schyssta villkor. Vill du ändå låna pengar trots betalningsanmärkning så rekommenderar vi dig alltid att ha som regel att först jämföra lån här på vår hemsida.

Andra vanliga frågor och svar om att låna pengar trots betalningsanmärkning

Ja, det är fullt möjligt att få låna pengar trots betalningsanmärkning även om man är utan arbete. Långivaren kommer att se till din taxerade årsinkomst från din senast gjorda deklaration. Ansöker du om lånet i år så kommer långivaren således att titta på din deklaration från det föregående året. Utöver detta så tittar långivaren som vanligt på hur din allmänna kreditvärdighet ser ut innan dessa beslutar om de ska godkänna- eller avslå din ansökan.

Hur mycket du kan låna trots anmärkning beror alltid på din personliga kreditvärdighet och på vilken långivare som du vänder dig till.

Det beror på hur högt belopp som du önskar låna och på vilken långivare du har valt.

Ja det kan du göra, du har alltid 14 dagars ångerrätt.

Ja, hos många långivare som du kan hitta här på vår hemsida så kan du ha en medlåntagare på ditt lån. De stora fördelarna med att ha en medlåntagare är att långivarens risk minskar om ni har större möjlighet att få lånet beviljat. Utöver detta så får ni även bättre förutsättningar att få ert lån till en lägre räntekostnad.

Ja, det finns det. Två stora och välkända lånförmedlare som Lendo och Zmarta accepterar att du som låntagare har betalningsanmärkningar.