Samla lån

Hur gör jag för att samla lån?

 1. Välj en långivare eller låneförmedlare här på vår sida.
 2. Fyll i det belopp som du önskar låna ihop med övriga uppgifter som kan efterfrågas.
 3. Skriv under din ansökan digitalt med ditt Bank-ID.
 4. Lös dina befintliga lån med ditt nya samlingslån.

 

Allt flera vill samla sina lån

Många svenskar har flertalet dyra lån och krediter som kan resultera i att man har en ansträngd privatekonomi. Att det har blivit allt lättare att ta sms-lån och andra typer av snabblån kan vara en av alla orsaker till att mångas privatekonomi även har försämrats.

 

Viljan att samla lån hos en ny långivare är också något som vuxit sig allt starkare hos allt flera svenskar. Orsaken till att många vill samla lånen hos en enda ny långivare är självklart den att man även vill spara pengar på minskade månadskostnader.

Samla lånen till lägre räntekostnad

Själva huvudsyftet med att slå ihop sina lån till ett enda större lån hos en ny långivare är att man ska kunna spara pengar. Att samla lånen gör även att man förbättrar sin kreditvärdighet samt att man även får en bättre kontroll på sin ekonomi i och med att man fortsättningsvis enbart kommer att ha ett enda lån.

 

Om det ska vara möjligt att spara pengar på ett nytt samlat lån så behöver det nya lånet ha en lägre effektiv räntekostnad än vad de nuvarande lånen har som man önskar samla. Jämför alltid lån och villkor hos oss för att få bäst möjligheter att kunna spara pengar.

Kan jag samla lån hos er?

Det är tyvärr inte möjligt att samla lån hos oss då vi själva inte är någon långivare. Det vi däremot kan hjälpa dig med är att jämföra lån- och villkor åt dig på förhand. När du vänder dig till oss på Sveaportalen.se så får du alltid en mängd olika fördelar att kunna dra nytta av.

 

 • Hjälp att hitta ett lån som passar dig och din plånbok. Du kan även spara gott om pengar genom att vi redan har jämfört alla lån åt dig.
 • Du sparar tid genom att vi har samlat allt du behöver veta på ett enda ställe.
 • Du riskerar inte att ansöka om ett lån vars krav du inte uppfyller i och med att du klart och tydligt kommer att kunna se långivarnas krav här på vår hemsida. Genom detta så ser du även till att inte påverka din kreditvärdighet mer än vad som är absolut nödvändigt.
 • Allt information- och vägledning som du får här av oss på Sveaportalen.se är alltid helt och hållet GRATIS!

Viktigt!

Gör inte misstaget att ansöka till så många långivare som möjligt i förhoppning om att detta ska öka dina möjligheter att kunna få samla ihop dina lån.

 

Tvärtom så kan detta minska dina möjligheter att samla ihop dina lån i och med den lagstiftade kreditupplysning som görs för varje enskild låneansökan.

 

Detta innebär att det är avsevärt bättre att vara väldigt selektiv med sina separata ansökningar eller att kontakta en bra lånförmedlare istället för att skicka in sina låneansökningar till allt och alla.

Samla lånen hos en trygg låneförmedlare

En låneförmedlare agerar som en form av mellanhand mellan långivarna och dig som låntagare. När du vänder dig till en låneförmedlare så har du fördelen av att kunna ta del av flera olika lånerbjudanden då dessa samarbetar med flera olika långivare.

 

En ansökan hos en låneförmedlare gör att dessa kontaktar de långivare som de samarbetar med för att göra en förfrågan gällande vilka som kan erbjuda dig ett lån. Inom vanligtvis 24 timmar (och många gånger än snabbare än det) så återkommer de långivare  till låneförmedlaren och som kan tänka sig att erbjuda dig att låna pengar.

 

Låneförmedlaren meddelar dig sedan varje gång som du har ett erbjudande att ta ställning till. Här är det bäst att ha lite is i magen och låta det ta 24 timmar för att ha så många erbjudanden som möjligt att ta ställning till. Du kan sedan enkelt och smidigt välja det lån som är allra mest fördelaktigt för dig.

 

En ytterligare stor fördel med att samla lån hos en låneförmedlare är att dessa enbart kommer att göras en enda kreditupplysning på dig, detta trots att du kan få ett stort urval av erbjudanden att fundera på. Om du skulle ha gjort flera separata ansökningar så skulle däremot en kreditupplysning har gjorts för varje enskild ansökan som du skickat in. En låneansökan genom en låneförmedlare gör med andra ord också att du bibehåller din kreditvärdighet mer- eller mindre intakt.

Samla lån
Det är enkelt och smidigt att ansöka om att samla lån. De allra flesta väljer att göra en smidig ansökan på nätet men om du hellre skulle föredra att ringa in och göra en ansökan om att samla dina lån så är detta också fullt möjligt.

Så går det till att samla lånen steg-för-steg på nätet

Din ansökan om att samla lån är alltid lika snabb och smidig. Via din mobil, surfplatta eller dator så görs din ansökan på högst ett par minuter.

 

 1. Klicka dig in på den långivare- eller låneförmedlare som du bestämt dig gör.
 2. Uppge ditt önskade lånebelopp tillsammans med dina personuppgifter.
 3. Signera din låneansökan med ditt BankID.

Ditt lånebesked låter sällan vänta på sig. Många gånger så kan du få ditt lånebesked direkt på skärmen eller via ett E-postmeddelande. I vissa fall så kan långivaren behöva några timmar- upp till en bankdag på sig att administrera din ansökan manuellt.

 

Vid ett positivt lånebesked så har du vanligtvis pengarna på kontot inom några timmar- eller upp till som högst ett par bankdagar. När du önskar samla lånen hos en enda långivare så kan du låta den nya långivaren lösa dina befintliga lån åt dig eller så kan du alternativt välja att göra detta själv.

Vad finns det för fördelar med att samla lån?

 • Du sparar pengar när du får ett nytt samlat lån med lägre effektiv räntekostnad.
 • Du sparar pengar genom att du fortsättningsvis som mest kommer att ha en administrativ kostnad för ett enda lån och inte längre för flertalet lån.
 • En förbättrad kreditvärdighet.
 • Din ansökan är alltid enkel och smidig.
 • Du får snabbt besked på din ansökan.
 • Snabba utbetalningar görs av alla långivare.
 • Du får en bättre överblick- och kontroll över din privatekonomi.
 • Det kostar inget att göra sin ansökan och det finns allt att vinna genom att samla sina lån.

Finns det då några nackdelar med att slå ihop sina lån?

 • En nackdel kan vara om man i all sin hast väljer att ta ett lån som har en högre effektiv räntekostnad än vad man har på lånen som man vill samla.
 • Risk för att inte inte nyttja lånet till det som det är avsett för, samla lån. 

Skulle man vara orolig för att nyttja lånet till onödig konsumtion så är detta också snabbt undanröjt om man väljer att låta den nya långivaren lösa de nuvarande lånen åt dig eller alternativt att du löser lånen på studs så fort som det nya lånet har utbetalats till ditt konto.

Checklista när du vill samla lån

 1. Summera ihop alla dina lån och krediter som du önskar lösa.
 2. Gör upp en budget för att se hur mycket du har råd att betala varje månad.
 3. Jämför långivare och låneförmedlare på vår hemsida.
 4. Välj den långivare eller låneförmedlare som kan erbjuda dig bästa möjliga villkor. Kom ihåg att det nya lånet behöver ha en lägre effektiv räntekostnad än vad du har på lånen du önska lösa för att du även ska kunna spara pengar.
 5. Fyll i din ansökan om att samla lån.
 6. Lös alla dyra lån och krediter med det nya samlingslånet.

Vanliga frågor och svar om att slå ihop lån

Ja, det kan du göra. Upplysningscentralen (UC) har en egen app som heter Kreddy där du kan kolla din kreditvärdighet helt gratis.

Det innebär att man betalar tillbaka lån i förtid. Att lösa lån i förtid genom pengar som man redan har- eller alternativt med ett nytt lån till lägre räntekostnad är alltid något som rekommenderas och som även gör att du sparar pengar.

Det finns ingen gräns för antalet lån att kunna samla utan det är din kreditvärdighet som avgör hur många lån du kan samla. Om du har en kreditvärdighet som tillåter dig att låna 200 000 kronor så har du också möjlighet att samla så många lån som du bara kan som gemensamt understiger det totala lånebeloppet på 200 000 kronor.

Samtliga lån som du kan hitta här på vår hemsida är privatlån utan säkerhet, eller blancolån som de även kallas. Ett privatlån är avsett för privat konsumtion och är fritt att kunna använda som låntagaren själv önskar när lånet väl har godkänts.

Enligt svensk lag så ska alla som ansöker om ett lån kreditprövas. Detta görs för att långivaren ska vara säker på att du som potentiell låntagare har förmågan att kunna återbetala ett eventuellt lån.

Om du har utrymme i ditt bolån så kan det finnas möjlighet att samla lånen du önskar lösa under ditt bolån. Har du möjlighet till detta så är det också något av det bästa som du kan göra då det är svårt att få ett lån till en lägre räntekostnad än vad ett bolån har. Börja med att kontakta den bank- eller den långivare som du har ditt bolån hos för att diskutera detta.

Det kan finnas möjlighet att slå ihop sina lån utan att UC används beroende på hur höga lån du önskar lösa och beroende på vilken långivare du vänder dig till. En viktig faktor är som alltid din individuella kreditvärdighet. Långivare som inte använder sig av UC gör istället vanligtvis sina kreditupplysningar hos Creditsafe, Bisnode eller Safenode.

Nej, detta är tyvärr mer eller mindre omöjligt. Finns en skuld hos Kronofogden så behöver denna till en början helt lösas. Efter att en skuld har blivit löst hos Kronofogden så kommer en anmärkning att kvarstå i Kronofogdens register i 3 års tid räknat från det datum som din skuld blev helt löst, under denna tid (3 år) så är det dessvärre svårt att få lån hos någon långivare i Sverige överhuvudtaget.