Låna pengar utan inkomst

Vad innebär det att låna pengar utan inkomst?

Att vilja låna pengar utan inkomst har blivit allt vanligare. Många långivare har numera betydligt lägre satta inkomstkrav på sina låntagare än vad som tidigare varit fallet.  De långivare som kan bevilja dig ett lån utan att du i dagsläget har någon inkomst erbjuder vanligtvis högre effektiva räntekostnader och en kortare återbetalningstid. Du ansöker alltid om ditt lån online, får snabbt svar och snabb utbetalning vid ett positivt besked från din långivare.

Att vilja låna pengar utan inkomst, vanligare bland allt flera!

  • Låntagare som exempelvis är studenter, arbetslösa, pensionärer eller andra låntagare som har en allmänt lägre inkomst eller för tillfället ingen inkomst alls.
  • De som har en- eller flera betalningsanmärkningar.
  • Låntagare som har en allmänt låg kreditvärdighet.

Om man kan bli beviljad att låna pengar utan inkomst eller inte avgörs alltid efter en lagstiftad kreditupplysning. En kreditupplysning avgör förutom om lånet blir av eller inte- även vilken räntekostnad som du kan få på ditt lån. Då en kreditupplysning görs för varje ansökan så är det bra att vara restriktiv med sina ansökningar och att enbart ansöka till ett fåtal långivare.

Jämför lån utan inkomst för att spara pengar

Om man har kommit fram till att låna pengar utan inkomst är absolut nödvändigt samt att man har råd med lånet så är det också viktigt att på förhand jämföra lånens effektiva räntekostnader med varandra.

 

Jämför lån utan inkomst gör du enkelt och smidigt via vår hemsida och där du alltid bör prioritera att få ditt lån till en så låg räntekostnad som bara möjligt.

En snabb och smidig ansökningsprocess

När du väl har hittat ett lån utan inkomst eller med allmänt låga krav som passar dig allra bäst så är också ansökningsprocessen alltid lika snabb och enkel. Du ansöker alltid med antingen din mobil, surfplatta eller dator.

 

  1. Klicka dig in på din valda långivare.
  2. Fyll i ditt önskade lånebelopp och dina personuppgifter.
  3. Verifiera till sist din ansökan med ditt BankID.

När din ansökan väl är gjord så får du alltid ett snabbt lånebesked tillbaka. Ditt lånebesked ges antingen direkt på skärmen eller via ett E-postmeddelande. Om du har fått ett positivt lånebesked så gör långivare som beviljar lån med låga krav alltid väldigt snabba utbetalningar.

Lån som har lägre krav är inte detsamma som inga krav alls

Med tanke på att det kan vara möjligt att få lån trots betalningsanmärkningar, så är det många gånger väldigt låga krav som många långivare ställer.

 

Trots de låga krav som ställs av många långivare så innebär inte detta att inga krav ställs överhuvudtaget, några allmänna krav är:

Ha som regel att alltid se över samtliga krav- och villkor innan du skickar in din ansökan.

 

Ta gott om tid på dig och ansök enbart om lånet är absolut nödvändigt samt om du faktiskt har råd med lånet.

Vanliga frågor och svar om att låna pengar utan inkomst

Ja detta är fullt möjligt. Faktum är att långivare som har lågt ställda krav mer- eller mindre aldrig ställer ett krav på att du som låntagare behöver ha en fast inkomst- eller anställning.

Ja det är möjligt. När du via vår hemsida jämför långivare där det även är lättast att få lån så kommer du tydligt att kunna se vilka långivare som kan godkänna din ansökan.

Detta skiljer sig åt mellan varje långivare. Då dessa lån har lägre belopp som går att låna så utbetalas många gånger dina pengar direkt eller inom loppet av några timmar. Hur snabbt dina pengar utbetalas är även beroende på när under veckans dagar- och tid på dygnet som du har gjort din ansökan.

Hos de flesta långivare kan du själv välja din återbetalningstid upp till en viss längsta tid. Då lån med låga krav har lägre belopp som är möljiga att låna så kan också återbetalningstiden automatisk bli kortare samt så beror även återbetalningtiden på hur stort lånebelopp du ansöker om. Däremot bör du ta med i beräkningarna att det kan bli högre ränta när du väljer en längre återbetalningstid.

Detta har tidigare varit vanligt förekommande hos många långivare men detta gäller vanligtvis inte när det gäller lån med låga krav.

Det är vanligtvis lättast att få lån när långivaren inte använder sig av UC. Anledningen till att det är lättast att få lån utan UC är att långivare som inte använder sig av UC många gånger kan bevilja dig ett lån även om du skulle ha en- och även flertalet betalningsanmärkningar.

 

Långivare som däremot använder sig av UC beviljar mer- eller mindre aldrig en ansökan där betalningsanmärkningar finns. En ytterligare fördel är att långivare som inte använder sig UC heller inte delger UC resultatet från sina gjorda kreditupplysningar, något som gör att din kreditvärdighet hålls helt intakt hos UC.

Nej, det är dessvärre inte möjligt att låna pengar utan inkomst och med ett aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Vid ett eventuell skuldsaldo så behöver man först vänta till att sin skuld- och anmärkning har försvunnit helt hos Kronofogden innan man kan ansöka om ett nytt lån. En anmärkning ligger kvar hos Kronofogden i 3 års tid räknat från det datum som skulden blivit helt löst.

Det är lagstiftat i Sverige att man behöver vara minst 18 år för att få kunna få en ansökan om lån beviljad. Var även uppmärksam på att det finns långivare som har krav på att du som låntagare är minst 20-23 år fyllda.