Låna pengar snabbt

Så gör du när du vill låna pengar snabbt och enkelt

 1. Välj din långivare på vår hemsida.
 2. Fyll i ditt lånebelopp och övriga uppgifter som efterfrågas.
 3. Signera din ansökan med ditt BankID.

Ditt lån utbetalas sedan till ditt bankkonto. Då ditt lån är ett privatlån så är du fri att använda lånet till det du önskar.

Idag så finns bättre möjligheter att låna pengar snabbt

Det uppkommer olika situationer i livet, då man akut kan behöva låna pengar snabbt och smidigt. Möjligheterna ökar dessutom på marknaden med att kunna låna snabbt och enkelt mot vad som tidigare varit fallet. Det är inte bara antalet långivare som ökar utan även kravbilden hos många långivare är idag betydligt lägre.

 

När man är i akut behov av att låna pengar snabbt och enkelt, så är det skönt att det idag är det lättare att kunna låna pengar fort. Det finns flera saker i vår vardag som kan uppkomma, som leder till en större räkning. Till exempel att bilen, som du är i stort behov av, kraschar. Detta kan också bli en dyr historia och då är det skönt om man kan låna pengar snabbt och enkelt genom att kunna få utbetalning direkt eller inom ett par få dagar.

 

Gällande alla privatlån utan säkerhet som du kan hitta här på vår hemsida så sköts både ansökan och utbetalning av pengar på ett mer smidigt sätt.

Även om man har samlat på sig betalningsanmärkningar eller om man inte har en fast inkomst, så finns ändå chansen att få en låneansökan beviljad. Däremot blir det stora problem med att låna pengar fort om man har ett skuldsaldo hos kronofogdemyndigheten.

Låna pengar snabbt och enkelt utan UC

UC, som står för Upplysningscentralen, är det största kreditupplysningsföretaget på marknaden och används av många långivare. Det första att tänka på med UC är att de lagrar all information om allas ansökan om lån, vare sig man har gått med på ett lån eller inte.

 

Denna information har sedan alla långivare som använder sig av UC tillgång till. Ju fler gånger man har ansökt om lån, desto sämre kreditvärdighet får man. UC är även det företag inom branschen som tar med mest information i sina kreditupplysningar, vilket kan göra det svårare att få en låneansökan beviljad hos en långivare som använder sig av just UC.

 

Andra företag som ofta används av många långivare är Bisnode och Creditsafe. Kreditupplysningar via dessa företag syns inte för andra inom branschen. Det är också långivare som gör sina lagstiftade kreditupplysningar hos Bisnode eller Creditsafe som i större utsträckning kan bevilja lån där en- eller flera betalningsanmärkningar förekommer.

 

När man behöver låna pengar snabbt och enkelt utan UC, så är det lägre summor man kan låna än om man till exempel behöver låna till ett hus eller en ny bil. Därav anses det inte lika viktigt av långivare som använder sig av Creditsafe eller Bisnode att behöva inkludera så många uppgifter i sina kreditupplysningar som UC gör.

 

Din kreditvärdighet påverkas heller inte hos UC när du lånar utan UC och det är lättare för dig att få låna pengar fort. Däremot bör man som alltid vara helt säker på att man kan betala tillbaka sitt lån innan man ansöker om det precis som det alltid är viktigt att på förhand jämföra lånens räntekostnader och villkor med varandra.

Så kan du förbättra din kreditvärdighet

Även om det är möjligt att låna pengar snabbt och enkelt trots betalningsanmärkningar så kan det vara av intresse att förbättra sin kreditvärdighet.

 

Detta kan vara av stor vikt om du längre fram i tiden behöver låna pengar snabbt för till exempel ett hus eller en bil. Ju bättre kreditvärdighet du har, desto lättare och snabbare kan du ett lån beviljat.

 

 1. Om du har skuldsaldo hos kronofogdemyndigheten, så är det bästa att göra sig fri från sitt skuldsaldo snabbast möjligt. En viktig faktor att tänka på är att en avbetald skuld finns kvar i Kronofogdens register i 3 års tid räknat från det datum då din skuld blev helt löst.
 2. Gör en kreditupplysning på dig själv och se hur bra du ligger till i dagsläget. Om den är låg, så undersök vad som orsakar detta för att du också ska kunna förbättra din situation.
 3. Har du oanvända krediter som belastar kreditvärdighet, till exempel olika konton hos en- eller flera olika butiker? Även om du inte använder dig av kreditkontot, så räknas det med eftersom du har tillfälle att använda dig av det. Det är med andra ord rekommenderat att alltid lösa krediter som inte används.
 4. Undvik att betala fakturor sent och att samla på dig betalningspåminnelser. Detta blir annars dyrare för dig samtidigt som det också leda till betalningsanmärkningar och att din kreditvärdighet försämras.
 5. Ju fler lån du har, desto sämre kreditvärdighet. Försök att samla alla dina lån i ett större lån istället. Du får bättre kreditvärdighet och stor chans till bättre ränta samt att det är lättare att enbart ha en långivare att betala till. Med ett samlat lån så sparar du dessutom pengar på flertalet uteblivna administrativa kostnader.
 6. Undvik kreditupplysningar som inte är absolut nödvändiga.
 7. Försök att öka dina taxerade årsinkomst.

Det är viktigt att vara medveten om att det kan ta tid att förbättra sin kreditvärdighet. I och med att detta inte är gjort i en handvändning så bör det också vara prioriterat att man startar omgående med den- eller de saker som kan göra redan idag.

Grundläggande krav för att låna pengar på nätet

Även om det finns långivare som ger dig möjligheten att låna pengar snabbt och enkelt, så finns alltid några grundläggande krav.

 

Nedanstående är de som syns hos merparten, oavsett vilken typ av lån du än ansöker om.

Innan du ansöker om att låna pengar snabbt och enkelt

När du ska ansöka om ett lån, vare sig det gäller att låna pengar snabbt och enkelt eller om du önskar ansöka om ett betydligt större lån, så är det alltid en god idé att alltid vara så väl förberedd som man bara kan.

 

 • Gör upp din personliga budget och se över om du har råd med lånet eller inte. Om du är osäker så är det bättre att avstå med en ansökan tills dess att din privatekonomi ser ljusare ut.
 • Glöm aldrig bort att via vår hemsida först jämföra lånens effektiva räntekostnader och villkor med varandra.
 • Påbörja inte en ansökan om du har ont om tid eller känner dig stressad utan avsätt alltid gott om tid när du vill ansöka om att låna pengar.
 • Ha alla nödvändiga uppgifter redo samt ditt Bank-ID när du väl ska legitimera dig.
 • Gå igenom din ansökan noggrant och se till att du fyller i formuläret korrekt, innan du skickar iväg det så gör du en dubbelkoll att allt stämmer som det ska.
 • Behöver du låna pengar fort så behöver du skicka din ansökan till en av de långivare som betalar ut pengar direkt.

Kom ihåg!

Att det inte är något att skämmas för att behöva låna pengar snabbt. Vi kan alla ställas inför en akut ekonomisk situation där ingen bättre lösning finns att tillgå än att just behöva låna pengar snabbt och enkelt.

 

Ingens situation är heller den andres lik och där det viktiga alltid är att påminna sig själv om att lånet är absolut nödvändigt. Lika viktigt är det att veta om att man har råd med lånets extra utgift tills dess att det är helt löst och att inte lånet används till onödig konsumtion.

Vanliga frågor och svar om att låna snabbt och smidigt

Ja, det är möjligt för dig att låna pengar snabbt och enkelt trots att du inte har en fast inkomst eller en säkerhet som kan ge garanti för säker återbetalning. Detta ställer också ett personligt ansvar på dig och där det är viktigt att du är starkt medveten om hur du ska kunna återbetala ditt lån. Då olika långivare kan ställa olika krav när det gäller att låna pengar snabbt så är det också viktigt att komma ihåg att jämföra lån- och villkor med varandra innan du ansöker om lånet.

Ja, du kan ändå ha möjlighet att få ditt lån beviljat. När du jämför lån här på vår hemsida så kommer du klart och tydligt att kunna se vilka långivare som trots dina betalningsanmärkningar kan bevilja dig ditt lån. Har du ytterligare frågor och funderingar kring dina personliga förutsättningar så rekommenderar vi dig alltid att kontakta den långivare som du är intresserad av innan du skickar in din ansökan.

Ja, de är väldigt lika och fungerar i princip likadant då de båda är ett privatlån utan säkerhet. Namnet sms-lån hänger kvar från tidigare när man enbart kunde ansöka om lånet genom att skicka en ansökan till långivaren via sms. Idag så är både sms-lån och snabblån ett sätt att låna pengar snabbt och enkelt och där man med båda alternativen kan ansöka om lånet via sin smartphone, surfplatta och vanliga dator om man så önskar. Det som ibland kan skilja dessa lån åt är snabblån ibland kan ha något lägre räntor och högre möjliga lånebelopp än vad sms-lån ibland kan ha.

Med denna typ av lån (privatlån utan säkerhet) så kan du låna pengar snabbt och enkelt utan att behöva ange en anledning till lånet. När du väl har fått ditt lån beviljat så bestämmer du själv hur du vill använda lånet.

Det skiljer sig mellan de olika långivarna. Merparten betalar ut lånet direkt efter din ansökan är godkänd, medan det hos andra långivare kan ta upp till ett par bankdagar innan en utbetalning görs. Hur snabbt dina pengar utbetalas beror även på när i veckan du gjort din ansökan och om du och långivaren är kunder i en och samma bank.

Med skulder hos kronofogdemyndigheten är det dessvärre mycket svårt att få ett lån överhuvudtaget. Med skuld hos kronofogden så har man bäst möjligheter att få ett lån hos en pantbank mot vad man har hos en vanlig långivare.

Ja, hos de allra flesta långivare så kan du välja lånets återbetalningstid (kallas även för löptid) själv. Om du kan välja återbetalningstiden själv- eller inte beror även på hur mycket du vill låna. Att låna pengar enkelt brukar vanligtvis annars gälla för lägre lånade belopp, allt från 1000 kr och upp till cirka 20 000 – 30 000 kronor, så tanken med dessa lån från långivarnas sida är att återbetalningstiderna även ska vara kortare.

Lån utan UC innebär att långivare inte gör en kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC). När en långivare inte gör en kreditupplysning hos UC så gör man istället denna hos någon av Sveriges övriga kreditupplysningsföretag. Enligt svensk lag så måste alltid en kreditupplysning göras i samband med att en ansökan om lån lämnas in.

Enligt svensk lag så måste låntagaren vara myndig, det vill säga 18 år fyllda, för att få ett lån beviljat.

Nackdelen med snabblån är att dessa har högre ränta samt att man vanligtvis kan låna lägre belopp än vad man i själva verket kanske hade önskat.

Ja, detta kan du exempelvis göra gratis genom Upplysningscentralens och Schibsteds egen app, Kreddy.

Det kan uppkomma situationer i ens liv då man kan bli sen med att betala en amortering. Det absolut bästa är att kontakta din långivare direkt. Förklara sedan din situation och se om ni gemensamt kan lösa ditt betalningsproblem utan att extra avgifter ska behöva tillkomma och utan att din faktura ska behöva gå vidare till ett inkassoföretag.